X

Više od 10.000 omiljenih nijansi JUPOL Gold

Boje nam pomažu da prostore u kojima boravimo estetski uredimo, vizualno obogatimo te prilagodimo vlastitim željama. 

Saznaj više o JUPOL Goldu!

JUPOL Gold advanced

    

Visokopokrivna unutrašnja periva boja

Za sve jače opterećene unutrašnje prostore u kojima je zahtevan vrhunski estetski izgled prebojene površine.

Kako ne bismo pogrešili u izboru, dobro je znati osnovne informacije o bojama koje na koji način utiču na životni prostor i naše raspoloženje. Doživljaj boja zavisi od nekoliko faktora: izabrana  nijansa, veličina obojene površine, vrsta svetlosti u enterijeru, namena predmetne  prostorije i našeg raspoloženja..

NIJANSA

Boje utiču na naše delovanje i osećanja. Usredsredimo se na pozitivne uticaje  boja.

BELA

Boja pozadine - osnovna boja, stvara osećaj hladnoće i prozračnosti.

ŽUTA

Odličan izbor za kuhinje, dnevne sobe, radne prostorije i kancelarije kao i prostorije za rekreaciju. Oživljava prostor, posvetli ga, ostavlja utisak topline prostora i podstiče na aktivnost. Nije primerena za spavaće sobe.

NARANDŽASTA

Primerena za slične prostore kao žuta, osim za radne sobe, kancelarije i spavaće sobe; stvara utisak podrške i podsticaja, prijateljstva, jača samopouzdanje i podstiče apetit.

CRVENA

Najprimerenija za kuhinje, podstiče živahnost i društvenost te povećava apetit, često se upotrebljava u restoranima, dečjim igraonicama ... Nijansa osnažuje, obogaćuje prostor, ali naizgled ga smanjuje. Nije pogodna za spavaće i radne sobe, školske učionice, kancelarije, čekaonice u bolnicama...

LJUBIČASTA

Ljubičasta boja je primerena za spavaće sobe, kupatila i prostore u kojima se opuštamo, meditiramo. Najbolje je  upotrebiti za detalje i manje površine jer odiše mirnoćom i podstiče duševnu ravnotežu. 

ZELENA

.Najprimerenija za spavaće i dnevne sobe kao o radne prostorije u kojima su nervoza i stres svakodnevna pojava, budući da ima umirujući efekat. Nije primerena za prostorije za vežbanje i hladne prostore.

PLAVA

Primerena za spavaće sobe, kupatila, čak i radne prostorije… najbolji efekat ima u prostorima namenjenim opuštanju. Ostavlja hladan i prozračan utisak. Nije pogodna za kupatuila, igraonice, sobe za zabavu i rekreaciju i podrume,

 

Potražite inspiraciju između 10.000 nijansi vaše omiljene boje JUPOL Gold.

 

VELIČINA  POVRŠINE 

Prilikom izbora nijanse sa malih listića u ton karti, nijansa nam može delovati ugodno i umirujuće, međutim na celom zidu u enterijeru ili na velikim fasadnim površinama, ista nijansa može izgledati potpuno drugačije.

 

Ukoliko odaberemo intenzivnu nijansu, na većoj će površini ona delovati još intenzivnije. Ako odaberemo svetlu nijansu, na većoj će površini ona delovati još svetlija. Zato je preporučljivo pre bojanja napravite na većoj površini testnu ploču odabrane nijanse (barem 15x15cm, ili više).

VRSTA SVETLOSTI 

Svetlost ima veliki uticaj na izgled nijanse. Pažljivom upotrebom boja i svetla možemo lagano posvetliti sva tamna područja u stanu.

 

U prostoru sa dobrim prirodnim ili veštačkim osvetljenjem možemo se odlučiti na živahne intenzivne ili tamnije nijanse. Čak i u manjim prostorima s jačim prirodnim osvetljenjem, bez straha  možemo sebi priuštiti kombinaciju tamnijih ili intenzivnijih nijansi boja; zbog dovoljne količine svetlosti prostor neće izgledati skučeno.

OSEĆAJ

 

Boje direktno utiču na naše raspoloženje. Lični stav svakog pojedinca prema bojama zavisii od mnogih faktora kao što su pol, starost, raspoloženje, modni izražaj...

 

Naše trenutno raspoloženje igra veliku ulogu pri izboru boje, zato je pametno birati nijanse kad smo smireni i dobre volje. Nije dobro birati boju kad smo umorni, nervozni ili pod stresom, jer takvim danima boje doživljavamo potpuno drugačije

 

Boje su jedan od važnijih elemenata  uređenja prostora, kako u području arhitekture, tako pri unutrašnje  opreme i nameštaja, kao svakodnevnom uticaju ju na čoveka i njegovo raspoloženje. Za pravilan izbor nijansi, na raspolaganju su nam pravila likovne teorije, kao i lični  doživljaj svakog pojedinca.

Pri uređenju prostora vrlo je zahtevno kombinovati različite materijale i njihove nijanse; podne obloge, nameštaj, tekstil, itd. U poređenju  sa nameštajem koji je na tržištu dostupan u ograničenom spektru boja, zidovi nam pružaju daleko najviše slobode u izboru savršene nijanse. Unutrašnja zidna boja JUPOL Gold na raspolaganju vam je u više od 10.000 nijansi među kojima ćete sigurno naći idealnu za vaš prostor! Nijansiranje je moguće po dve JUB ton karte, ton kartama RAL / NCS i DIPI Koncentratom.

.

 

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs