X

Tako je lako! Reši se buđi u tri koraka.

Da li imate buđ i alge u kuhinji, kupatilu, iza ormara u hodniku ili u podrumu?

Buđ na zidu nastaje na površini lošije toplotno izolovanih ili neizolovanih zidova i plafona i na mestima toplotnih mostova. Osim slabe toplotne izolacije, buđ uzrokuju i loša hidroizolacija ili nedovoljna ventilacija prostorija, tj. unutrašnjih zidova.

Zidovi na kojima se pojavila buđ ili alge nisu samo estetski problem. Oni mogu narušiti funkcionalnost prostora, kao i zdravlje ljudi koji u njemu borave.

Lako Vam se čini da je eliminisanje buđi i algi komplikovan proces i posao za profesionalce, JUB ima rešenje za svakoga ko želi da bude sam svoj majstor i u nekoliko lakih koraka reši problem algi i buđi.

Tačno je da se buđ i alge često vraćaju na zaražene površine ukoliko spoljni faktori koji i dovode do njihove pojave nisu uklonjeni. Zato je, za dugotrajan efekat, neophodno primeniti i savete za prevenciju pojave buđi i algi.

Preduzmite mere protiv zidne buđi što pre i ne dozvolite da neugodnost postane veliki problem

Alge i buđ na zidovima nisu samo estetski, već mogu postati i zdravstveni problem. Ukoliko postoje u visokim koncentracijama, spore buđi mogu prouzrokovati probleme kod osoba sklonih alergijama, naročito ako je u pitanju alergija na buđ, kao i kod obolelih od astme i alergijskog rinitisa.

Zaustavite buđ! Mi imamo brzo i efikasno rešenje u 3 koraka

Iako mogu biti veoma uporni, za buđ i alge na zidovima i drugim površinama ipak postoji rešenje. Samo pratite korake za uspešno uklanjanje buđi pravilnom upotrebom proizvoda za problematične površine iz JUB asortimana.

PRVI KORAK: Uklanjanje buđi
Zaražene unutrašnje zidne i površine plafona dobro obrišite vlažnom krpom.

DRUGI KORAK: Dezinfekcija okolnih površina
Kada se površine obrisane krpom u potpunosti osuše, premažite ih razblaženim ALGICIDE Plus bezbojnim sredstvom za uništavanje čitavog spektra zidnih algi i buđi u razmeri 1:5 (količina vode treba da je pet puta veća od količine ALGICIDE Plus). Ukoliko koristite ALGICIDE Plus u spreju, nije potrebno razređivanje. Preparat se nanosi u jednom sloju, a za teško zaražene površine preporučujemo dvoslojno nanošenje u intervalu od 8 do 12 sati.

TREĆI KORAK: Krečenje
Nakon 8 do 12 sati od tretmana ALGICIDE Plus-om, kada su površine potpuno suve, počnite sa krečenjem. Posebno preporučujemo upotrebu specijalne zidne boje JUPOL Citro sa efikasnom zaštitom od buđi u vidu filma koji ostaje na zidu.

Pogledajte više o pravilnoj upotrebi.

 

Zašto je JUPOL Citro pravi izbor za tretman buđi na zidovima?

JUPOL Citro je odličan izbor za sve prostorije u kojima je zbog vlage veća verovatnoća za razvoj algi i buđi, tj. za kuhinje, kupatila, podrume, skladišta i perionice.

Pogodan je i za prevenciju i za tretman zaraženih površina i omogućava brzo i lako saniranje zaraženih površina. Ima prijatan miris limuna i nisku emisiju lako isparivih organskih materija u okolinu.

JUPOL Citro je unutrašnja boja za problematične površine vrhunske parapropusnosti i njena upotreba ne znači da boje zidova nakon tretmana protiv buđi moraju biti ograničene.

JUPOL Citro možete nijansirati prema ton karti JUB Favourite Feelings (oznake nijanse D, E i F), kao i po ton kartama JUB Boje i malteri, NCS i pomoću DIPI Super color-a i DIPI Koncentrata.

JUPOL Citro je boja otporna na suvo brisanje, najlakše se nanosi dugodlakim valjkom, a za dvoslojni nanos (preporučeno) utrošak je 170-190 ml/m2.

Kako sprečiti stvaranje buđi?

Popravljenu površinu periodično posmatrajte i na prve znake pojave buđi odmah reagujte. Efekat boje koja inhibira rast buđi je dugotrajniji ako se nanese u početnoj fazi razvoja ovog problema.

Ako želite da delujete preventivno i sprečite pojavu buđi, pridržavajte se i opštih preporuka i pravila. Evo šta još možete da uradite:

- Relativnu vlažnost unutrašnjih prostorija održavajte na najviše 60%, a poželjno je i manje.

- Redovno provetravajte sve prostorije kod kojih postoji veća verovatnoća za pojavu buđi i algi (nekoliko puta dnevno).

- Omogućite slobodan protok vodene pare, tj. izlaz pare iz prostorije u kojoj kuvate.

- Ukoliko je moguće, mašine za pranje veša sklonite iz kupatila, jer se u njemu najčešće javljaju problemi sa buđi.

- Oslobodite prostor u blizini grejnih elemenata – uklonite suvišne komade nameštaja.

- Vrata na prostorijama u kojima ne postoji grejanje držite zatvorena.

 

U slučaju trajnih problema sa buđi i algama, preporučujemo redovno preventivno krečenje kritičnih mesta JUPOL Citro bojom.

Trajno se problemi sa algama i buđi mogu rešiti samo poboljšanom ili dodatnom toplotnom izolacijom celog objekta.

Potražite najbliže prodajno mesto JUB proizvoda, a ako Vam je potrebna pomoć ili savet u vezi sa tretmanom zidnih i drugih površina zahvaćenih algama i buđi, JUB tim Vam je na raspolaganju.

 

Kontaktirajte nas i naša tehnička podrška će Vam se ubrzo javiti.

JUPOL Citro
JUPOL Citro
Tako je lako! Reši se buđi u tri koraka.
Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs