X

O kompaniji

Kompanija JUB poznata je kao  najstariji proizvođač zidnih boja u Sloveniji i celoj regiji. Počeci proizvodnje zidnih boja bili su u Dolu pri Ljubljani, koji je danas sedište preduzeća, a sežu još u davnu 1875. godinu.

Danas je JUB izrazito internacionalna kompanija koja svoje proizvode izvozi u 30 zemalja Evrope i sveta.

Video o Grupi JUB

O nama

Grupa JUB sadrži 13 preduzeća u Sloveniji i Evropi. Matično preduzeće JUB d.o.o. sa sedištem u Dolu pri Ljubljani povezuje sva zavisna preduzeća u Sloveniji i Insotranstvu.

Danas, u Sloveniji u okviru Grupe JUB posluju  još 2 preduzeća: JUB Home d.o.o., čija je osnovna delatnost proizvodnja i prodaja pasivnih, samodrživih, energetski efikasnih kuća napravljenih po modelu ključ u ruke i izgređene od posebnog modula- sivog EPSa, kao i Plastik Si d.o.o. čija je delatnost proizvodnja plastične ambalaže za industrijske proizvode.

U Grupi JUB zaposleno je 800 ljudi, od toga,  450 zaposleno je u Sloveniji a 330 u zavisnim preduzećima, u zemljama u kojima poslujemo. Imamo šest proizvodnih pogona, tri u Sloveniji i tri u Srbiji (gde ubrajamo samo vlastite pogone). Na izvozna tržišta izvozimo  i plasiramo skoro 75% proizvoda pod svojm robnom markom.

 

Misija

Stvaramo obojenu toplinu doma

"Postaćemo vodeći proizvođač boja i fasadnih sistema u regiji centralne i jugozapadne Europe. Kupcima ćemo nuditi jedinstvena i celovita rešenja usmerena na održivu gradnju, energetsku efikasnost i odgovornost prema prirodi."

Načela održivosti

Načela održivosti kao što su odgovornost prema okolini, racionalna upotreba sirovina i energije i korišćenje obnovljivih izvora energije u JUB-u smo uključili u sva područja delovanja. Veliki deo sopstvenih potreba za energijom pokrivamo iz obnovljivih izvora:

  • imamo vlastitu hidroelektranu jačine 180 kW;
  • na zidu jedne proizvodne hale imamo solarnu elektranu radne snage 201 kWp;
  • zgrada tehnološko razvojnog centra se zimi greje i leti hladi uz pomoć toplotne pumpe.

Među prvima u industriji smo dobili sertifikat za zaštitu prirodne okoline ISO 14001 a možemo se pohvaliti i brojnim ekološkim sertifikatima i oznakama (EU Ecolabel, Zelena misija i drugi).

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs