X

Da li ste čuli za novi trend u dizajnu enterijera? 16 novih nijansi bele!

Čista bela boja je najčešći izbor u uređenju  enterijera, jer se lako kombinuje sa drugim nijansama i nameštajem. Kako reflektuje svetlost, vizuelno uvećava prostoriju i daje joj osećaj čistoće i osvetljenosti. Ipak, klasična bela boja može izgledati hladno i sterilno u prostoriji. U sunčanim danima, svetlost koja se reflektuje od zidova sija prejako i zaslepljuje. Gotovo belo ili bela sa podtonom, koja je novi trend u uređenju enterijera i kojoj arhitekte i dizajneri enterijera sve češće pribegavaju, je, između ostalog, odlično rešenje za ovau problematiku.

 

Bele nijanse su raznovrsne, jer mogu poslužiti kao dugoročna osnova za promenu stilova i boja  asesoara. One, takođe, optički uvećavaju prostor, jer reflektuju prirodnu svetlost i lepo se uklapaju u moderne, prefinjene domove, kao i u rustikalna i ruralna okruženja. Gotovo bele nijanse se svojim nežnim nijansama prilagođavaju vašem jedinstvenom ukusu na sofisticiran način, dajući vašem domu poseban karakter. 

U JUB-u su gotovo bele nijanse podeljene na toplije (pamuk, alabaster, jasmin), hladnije (led, boja soli ili kefira), neutralne (čipka, biser, tofu) i roze (rikota, prah, basmati). Ovo su nežne nijanse bele, ali imaju mnogo prednosti u odnosu na svoju nepigmentiranu rođaku-poptuno belu boju.

Dodati pigmenti će drugačije reagovati sa nameštajem u njihovoj neposrednoj okolini i bojom sunčeve svetlosti. Boja će apsorbovati i reflektovati različite talasne dužine i tako se menjati u zavisnosti od vremena, vremena godišnjeg doba, a takođe i u zavisnosti od objekata u njenoj okolini.

Ovo će stvoriti prirodniji, topliji i domaći osećaj, a sa druge strane, pomoći će i da regulišete vaš biološki sat.  Čak i ako se ista boja koristi u celom ambijentu, ona i dalje neće delovati dvodimenzionalno, jer će menjati boju u skladu sa prilivom svetlosti u prostoriju. Ovo će učiniti da izgleda kao da smo okruženi bogatom monohromatskom paletom, a ne samo jednom bojom.

U JUB-u smo pripremili  bogatu monohromatsku paletu gotovo belih nijansi.

 

 

Topli minimalizam

Jedan od dominantnih trendova u oblasti dizajna enterijera, koji uključuje i gotovo bele nijanse, je topao, održiv minimalizam sa notama mediteranskog, skandinavskog i japanskog dizajna. Ono što je svima zajedničko je to što jednostavnim promenama u prostoru stvaraju mesto sporog i pažljivog življenja; malo utočište koje nas ispunjava pozitivnom energijom.

Japandi je trenutno eden od prevladujočih slogov notranje opreme, saj s svojimi nežnimi teksturami, igro senc in odsevov ter z malo pohištvenimi elementi in barvami v prostor vnaša dinamiko in toplino.

Primarni materijali - drvo, kamen, metal, staklo, tekstil, kreč, glina i keramika - i njihovi različiti površinski tretmani, kako od grubih (tesani kamen, brušeno drvo, grubi malter) pa sve do  sjajnih (metal, polirani kamen) dolaze do izražaja, kao glazirana keramika). Prirodni materijali upotpunjeni su neutralnim nijansama nameštaja, kućnim tekstilom i bojama zidova.

Ako želite da uvedete jedan od trendova toplog minimalizma u svoj dom, zamenite tradicionalnu belu boju nekom od njenih nepigmentiranih rođaka. Odabirom gotovo belih nijansi zidne boje unećete dodatnu mekoću i dubinu u prostoriju, naglasiti arhitektonske elemente ili uravnotežiti stil opreme. Prilikom odabira podtona vodite se pre svega svojim ukusom, ako ste u nedoumici, pitajte stručnjaka u JUBovim JUMIX centrima za savet. Nove sivo-bele nijanse dostupne su u vrhunskim bojama enterijera.

 

Pročijate još i ...

I

Izaberite svoju omiljenu belu boju!

Čista bela boja je najčešći izbor u enterijeru, jer se lako kombinuje sa drugim nijansama i nameštajem, ali i dalje deluje hladno i sterilno u prostoriji. U sunčanim danima, svetlost koja se reflektuje od zidova sija prejako i zaslepljuje. Gotovo belo ili Bela sa podtonom, a to je bela boja sa podtonom sive ili bež, odlično je rešenje za ovaj problem.

   

Klasična bela se koristi samo kao osnovni premaz"

Intervju sa dizajnerom enterijera i stilistom Alenko Dirnbek, koja vodi sopstveni studio za dizajn enterijera u Australiji.

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs