X

Nove ideje za bojenje zidova

Za brzo i jednostavno osveženje vaših zidova potrebno vam je jedno slobodno poslepodne, zaštitna folija, valjak, četka, zaštitna traka i nove JUPOL Trend boje. Arhitekta i autor bloga Kitchy Word, Nina Štajnar, pobrinula se za ostalo

Arhitekta Nina Štajner kaže da oni koji redovino prate trendove u dizajnu enterijera primećuju da se trendovske nijanse menjaju iz sezone u sezonu, a najlakše ih je pratiti nijansama JUPOL Trend. Osvežena kolekcija JUPOL Trenda ima 18 novih modernih nijansi i novu modernu ambalažu. Jdnaa kantica dovoljna je za čak 20m2, a boja već nakon prvog nanosa izgleda savršeno.

Prilikom bojenja stambenog prostora, obično želimo učiniti što više uz manje napora. Bojenje cile prostorije može zvučati kao zahtevan projekt, ali ne morate bojiti celu prostoriju. Možete se ograničiti na jedan zid ili neki detalj. Prepustite se mašti i budite hrabri. U tu svrhu Ninan Štajner pripremila je neke ideje koje vam mogu pomoći i dati vam nove poglede na bojenje zidova.

 U većem zajedničkom stambenom prostoru pojedine funkcionalne zone mogu se odvojiti bojenjem zidne površine. Na ovoj fotografiji možete videti kako je ugao dnevnog boravka označen zidom plave boje.

Umesto celog zida možete oslikati samo jedan njegov deo i tako stvoriti pravu umetničku sliku. Žuti krug ss fotografije nalikuje suncu i donosi živost u spavaću sobu.

Preterane tamne boje čine sobu naizgled manjom. Ako i dalje želite tamnije boje u prostoriji, možete se odlučiti za crtež sa prugama. Linije različitih debljina razbijaju monotoniju i mogu proširiti vizualno prostor.

Kombinacija ružičastih i narandžastih zidova pridonosi skandinavskom izgledu razigranosti i topline.

Deo zida koji je više izložen trošenju, obojen je tamnijom bojom, gdje su manje vidljive manje ogrebotine i prljavština. Pogrešan završetak linije boja naglašava buntovni karakter prostora.

Intenzivne nijanse su izrazito dominantne i prejake za oko. Stoga ih nanosimao u manjim količinama i za isticanje pojednog dela zida ili prostorije. 

Ista nijansa boje deluje različito  u zavisnosti od površine. Ovde smo kobinirali istu nijansu na zidu opeki i drvenom podu. Za drveni pod koristimo JUBIN Decor universal

Kada dizajniramo sobe, često volimo zaboraviti površinu plafona. Zašto se ne bi igrao sa zanimljivom bojom ili kombinacijom nekoliko nijansi?

Za živopisne tonove, manja površina boje ima veliki efekat, kao što je obojena linija koja sledi liniju vrata!

Kada se u porodicii ne možemo složiti da upotrebimo jednu boju, možemo odabrati kombinovanje nekoliko kompatibilnih nijansi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs