X

Živopisna kajsija je JUB-ova boja godine za 2024. godinu

Smatra se da prošlost vredi pamtiti po najlepšim trenucima. Oni nas vode, inspirišu, motivišu... da sa većim žarom i entuzijazmom ostvarujemo svoje ciljeve u budućnosti. U JUB-u nas je najviše inspirisala Sanjalačka kajsija za 2024. - nijansa Apricot dream (ili 370 C), koja podseća na sofisticiranost enterijera 90-ih, kada su dominirale tapete boje kajsije, zavese, tepisi i upravo takve fasade. Sa nijansom 370 C sećamo se prošlosti, ali gledamo i najnovije trendove, koji ponovo stavljaju nijansu kajsije u sam vrh boja.

Kajsija je nekada bila izuzetno popularna kako u modnoj industriji tako i u uređenju ektserijera  ienterijera. Otuda i priča koju diktira Živopisna kajsija - Boja 2024. Njom se prisećamo prošlosti, kada je vreme sporije prolazilo, jeli smo domaću i porgansku hranu, kada smo se družili sa prijateljima, više pričali i slušali jedni druge, kada smo bili više povezani jedni sa drugima i imali više vremena za porodicu i prijatelje.

Sećamo se vremena kada smo trošili manje, a kupovali kvalitetnije proizvode. Ovom bojom želimo da dočaramo atmosferu vremena kada je život bio, iz više uglova, „lakši“ ili opušteniji. A kajsija je idealna za ovo... To je topla, privlačna i umirujuća boja, zbog čega je često povezujemo sa mirom i harmonijom. Deluje umirujuće na telo i um, zbog čega je odličan u okruženjima za opuštanje i meditaciju. Simbolizuje ljubav, privrženost i toplinu, a svojom mekoćom i nežnošću podseća na dečiju nevinost. Stvara pozitivnu energiju u prostoriji i pomaže u uklanjanju negativnih osećanja. Idealna je za male, mračne sobe ili sobe okrenute ka severu, jer svetlom bojom kajsije na zidu možemo da ih oživimo i dodamo dašak sunca tokom cele godine.

 

 

Svežina, toplina i mekoća u svim svojim verzijama.

Živopisna kajsija se lako može kombinovati sa mnogim drugim nijansama i tako utkati različite emocije u prostoriju. Na primer, kombinacija kajsije sa toplom pastelnom nijansom ili skoro belim nijansama stvara meko i umirujuće okruženje i laka je za oči i laka za rad. Ako želite da ugradite boju kajsije u postojeći prostor, nude sobe sa smeđim, bež i krem tonovima – to je dobra polazna tačka za stvaranje svežeg i bezvremenskog ambijenta.

  

Dve srodne nijanse iz istog spektra skale boja (kao što su kajsija i narandžasta) uvek izgledaju uredno i elegantno u prostoriji. Različite nijanse narandže stvaraju razigrane kontraste u prostoriji koji razbijaju monotoniju.

Kontrast, dubina i prirodnost.

Živopisna kajsija sa crnim detaljima stvara oštar kontrast boja. Nudi kliznu skalu svetla i tame, a posebno je popularna u enterijerima gde preovladava japanski stil. Crni elementi i dodaci privlače pogled, dok svetle površine boje kajsije daju mekoću. Da biste stvorili kontrast u prostoriji, nijansa kajsije se takođe može kombinovati sa plavom ili zelenom. 

 

Ova kombinacija je idealna za pronalaženje prave kombinacije tamnog i svetla i dodavanje dubine prostoriji. Nijanse sive su izuzetno popularne u modernim enterijerima, ali i sivo-bela šema ponegde može delovati previše hladno, pa joj je (u to vreme) potrebna revitalizacija. Nijansa Apricot dream je idealna kombinacija sa raznim sivim tonovima, jer omekšava i  akcentira jednoličan prostor, a istovremeno mu uliva domaći osećaj. Dakle, da sumiramo... kajsija je svestrana boja. Svojom nežnom metaforom omekšava i najgrublje, najoštrije linije i stvara pečat. Toliko moćan da piše istoriju i diktira nostalgiju. Sa njom u JUB-u sećaćemo se svega dobrog što nam je prošlost ostavila. Istovremeno, sa njom ćemo stvarati nove priče i stara umetnička dela 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs