Zidna plesan u kući

U nekim sobama i kupatilu mi se pojavila plesan. Kako je se mogu rešiti?

Odgovor

Zidna plesan se pojavi na površini zidova i plafona koji su slabo toplotno izolovani i na mestima toplotnih mostova. Plesan nastane i zbog loše hidroizolacije ili nedovoljnog provetravanja unutrašnjih prostorija.

Postupak

 

  •  Zaražene površine isperite mokrom krom ili sunđerom.
  •  Kada se osuše, premažite ih razređenim dezinfekcionim sredstvom. Algicid Plus je bezbojno dezinfekciono sredstvo za uništavanje algi i plesni na zaraženim zidnim površinama. Deluje na čitav spektar zidnih algi i plesni, pri čemu zelene zidne alge u potpunosti obezboji, Proizvod pre upotrebe dobro protresite te ga nanesite četkom ili slikarskim valjkom. Za jače zaražene površine preporučamo dvoslojni nanos. Drugi nanos je pri normalnim uslovima moguć nakon 8 do 12 sati. U slučaju nanosa sa Algicid Plusa u spreju, proizvod ne razređujte.

Preventivno pojavu plesni sprečite provetravanjem prostora više puta na dan. Važno je da vodenoj pari omogućite izlaz iz prostorije. Relativna vlaga u prostoru ne sme biti viša od 60%. Mašine za pranje veša je dobro skloniti iz kupatila. Grejni elementi neka se nalaze slobodno u prostoriji a vrata negrejanih prostorija neka budu zatvorena. To su neka opšta pravila za sprečavanje nastanka plesni.

Probleme sa plesni trajno možete rešiti poboljšanom ili dodatnom toplotnom izolacijom objekta.

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs