X

Zidna plesan u kući

U nekim sobama i kupatilu  pojavila se plesan. Kako je  mogu ukloniti?

Odgovor

Zidna plesan se pojavi na površini zidova i plafona koji su slabo toplotno izolovani i na mestima toplotnih mostova. Plesan nastane i zbog loše hidroizolacije ili nedovoljnog provetravanja unutrašnjih prostorija.

Postupak

  •  Zaražene površine isperite mokrom krom ili sunđerom.
  •  Kada se osuše, premažite ih razređenim dezinfekcionim sredstvom. Algicide Plus je bezbojno dezinfekciono sredstvo za uništavanje algi i plesni na zaraženim zidnim površinama. Deluje na čitav spektar zidnih algi i plesni, pri čemu zelene zidne alge u potpunosti obezboji, Proizvod pre upotrebe dobro protresite, nanesite ga četkom ili valjkom. Za jače zaražene površine preporučujemo dvoslojni nanos. Drugi nanos je pri normalnim uslovima moguć nakon 8 do 12 sati. U slučaju nanosa sa Algicide Plus u spreju, proizvod ne razređujte.

Preventivno, pojavu plesni sprečite provetravanjem prostora više puta na dan. Važno je da vodenoj pari omogućite izlaz iz prostorije. Relativna vlaga u prostoru ne sme biti viša od 60%. Mašine za pranje veša je dobro skloniti iz kupatila. Grejni elementi neka se nalaze slobodno u prostoriji a vrata na prostorijama gde ne postoji grejanje, treba držati  zatvorena. To su neka opšta pravila za sprečavanje nastanka plesni.

Probleme sa plesni trajno možete rešiti poboljšanom ili dodatnom toplotnom izolacijom objekta.

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs