JUB otvorio fabriku EPS-a u Srbiji

Kompanija JUB, najstariji proizvođač boja i fasada u Sloveniji i regionu, 10.9.2015 svečano otvara fabriku za proizvodnju espandiranog polistirena (stiropora) u Srbiji. U pogon je investirano 5,6 miliona evra, dok je ukupna investicija kompanije JUB u srpsko tržište 27 miliona evra. Kompanija JUB je, sa novom fabrikom za proizvodnju fasadnog stiropora, zvanično postala jedini proizvođač svih komponenti fasadog sistema na teritoriji Srbije.

Otvaranjem fabrike stiropora, JUB kao društveno odgovorna kompanija, daje veliki doprinos razvijanju trenda u štednji energije i podstiče izgradnju energetski efikasnih zgrada u našoj zemlji. U novoj fabrici osim građevinskog i fasadnog stiropora proizvodiće se i ambalažni stiropor, čime se otvara i novo tržište industrijskih kupaca u Srbiji i šire. JUB će novim fabričkim pogonom uz građevinski stiropor nuditi i fasadni stiropor, koji je deo  fasadnog sistema JUBIZOL Ove materijale odlikuje izrazita toplotna i zvučna izolacija, visoka štednja energije, jednostavno ugrađivanje i okolini prihvatljivo. Osim fasadnog i  gradjevinskog stiropora proizvodićemo i ambalažni stiropor, čime otvaramo i novo tržište industrijskih kupaca u Srbiji i šire.

Na konferenciji za medije govoriće  gospodin Aleksander Kuljaj, direktor kompanije JUB i privremeni otpravnik poslova Ambasade Republike Slovenije u Beogradu, gospođa Mateja Norčič Štamcar. Novinarima će se obratiti i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Kompanija JUB u Srbiji posluje od 2001. god., i to je prva slovenačka greenfield investicija u Srbiji. Prva fabrika disperzija u inostranstvu napravljena je 2004. god. u Šimanovcima pored Beograda. Pored fabrike disperzija, 2005 god. pravi se fabrika praškastog pogona, 2013. god. linija za sušenje peska i konačno 2015. god. fabrika stiropora.

Grupa JUB zapošljava 600 ljudi, od kojih je u Srbiji trenutno stalno zaposleno 160 uključujući i zaposlene u novoj fabrici stiropora.

 

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs