X

KOŠARKAŠ BOBAN MARJANOVIĆ I KOMPANIJA JUB ZAJEDNO U HUMANITARNOJ AKCIJI

KOŠARKAŠ BOBAN MARJANOVIĆ I KOMPANIJA JUB U ZAJEDNIČKOJ HUMANITARNOJ AKCIJI ZA OBNOVU OSNOVNE ŠKOLE U BOLJEVCU

Šimanovci / Boljevac, 23. avgusta 2022:  Ovogodišnjom humanitarnom akcijom kompanija JUB pobrinula se za energetski efikasnu sanaciju enterijera osnovne škole u ​​Boljevcu, mestu gde je rođen i gde je započeo svoju sportsku karijeru srpski reprezentativac i svetski poznati košarkaš Boban Marjanović, koji uspešno igra u NBA već nekoliko godina. Centar visok 224 cm je na jučerašnjem druženju sa ovdašnjim školarcima podržao humanitarni projekat i tako u saradnji sa kompanijom JUB doprineo poboljšanju uslova rada i života u renoviranim školskim učionicama za čak 450 učenika ove škole koju je i sam pohađao od 1995-2003. Fasadnu površinu obrazovne ustanove od sada će krasiti prelep mural umetnice Marije Savić, koji svojom dinamikom nosi sadržajnu poruku „Svi putevi vode u školu“. Slika sa motivom košarkaša, koju je slikarka Marija Savić, izradila JUB-ovim fasadnim bojama, tako školi daje jedinstven i kreativan pečat, jer podseća mlade školarce koliko je u školi zabavno i koliko je obrazovanje važno za postizanje uspeha i ostvarivanje životnih ciljeva svakog pojedinca u razdoblju odrastanja. Projekat koji će JUB nastaviti da gradi i naredne godine za dobrobit dece već dobija sve više simpatija domaće i strane javnosti zahvaljujući uvek nasmejanom i dobro raspoloženom košarkašu koji pored „deljenja banana“ zna uzeti u ruke i valjak i četku za farbanje.   

 

U Boljevcu, rodnom mestu košarkaša Bobana Marjanovića, juče je u Ulici Kneza Miloša 11 završeno šaroliko oslikavanje murala OŠ „IX. srpska brigada'. Boban, koji je ovde počeo da trenira košarku sa deset godina, kao dobrodušni košarkaš velikog srca, uvek voli da učestvuje u humanitarnim akcijama za decu. Ovog puta, kao ambasador škole za dobar cilj, na ovom humanitarnom projektu udružio se sa kompanijom JUB, koja se kao društveno odgovorna kompanija pobrinula za energetsku obnovu unutrašnjih zidnih površina. Obožavanoj zvezdi su se na događaju opušteno pridružili i brojni školarci, koji su se takođe odmerili i takmičili za brojne prelepe JUPOL nagrade. Na skupu im je JUB pripremio zabavna takmičenja na temu košarke, a takmičili su se i u veštini slikanja i kreiranju raznovrsnih kolor motiva JUPOL bojama i DIPI sredstvima za nijansiranje.

Brend JUPOL, koji je JUB sa velikom pažnjom na životnu sredinu razvio za svoje korisnike, još jednom dokazuje da humanitarnost i kod mlađih generacija budi poseban optimizam, jer ga košarkaš Boban Marjanović uvek budi pred očima svih. Zajedno sa kompanijom JUB, koja decenijama posluje na tržištu Srbije i tradicionalno podržava renoviraje i sanaciju mnogih javnih objekata, proslavljeni NBA igrač doprineće poboljšanju uslova života i rada kako školske dece, tako i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi sa kompletno renoviranim učionicama. Primer koji ovaj uspešan i cenjeni košarkaš svojim zalaganjem i podrškom u renoviranju školskog prostora daje učenicima u svom rodnom gradu zaista je od neprocenjive vrednosti za lokalnu zajednicu i širi region u svakom pogledu.

Boban Marjanović, 34-godišnji profesionalni košarkaš i reprezentativac Srbije, sa visinom od 224 cm, danas je među deset najviših igrača i jedanaest najefikasnijih centara u NBA ligi. Svojom pozitivnom energijom, opuštenošću i simpatičnošću brzo je oduševio i osvojio sportsku javnost i postao pravi miljenik navijača svih generacija, a istovremeno, poput pravog srpskog Gulivera, dominira i svetom zabave i stvara nove uloge u filmskoj industriji u Holivudu. Njegova sportska karijera je izuzetna, pošto se profesionalnim evropskim košarkašima pridružio već sa 17 godina, a nakon 2015. nastavlja je u NBA ligi. U 2019. je zajedno sa saigračem i prijateljom Lukom Dončićem ostvario uspehe na košarkaškom parketu za Dalas Maverikse, a prema prognozama, sledeće sezone preći će u Hjuston Roketse.

Školi u Boljevcu, koja je prvi put otvorila svoja vrata 1954. godine, bila je potrebna efikasna energetska sanacija posle mnogo godina zbog finansijskih ograničenja u održavanju ustanove. Matična škola, u okviru koje radi 12 dislociranih jedinica, pobrinula se za promenu prozora tokom raspusta, a na predlog kompanije JUB podržala je i izradu murala na fasadi škole. Za renoviranje škole i izradu murala na fasadi u okviru ovogodišnje humanitarne akcije, JUB je iz svog proizvodnog programa obezbedio sve potrebne količine održivog građevinskog materijala, kao što su visokokvalitetne boje i premazi iz porodice JUPOL, koji su ekološki i ekološki prihvatljivi i takođe sertifikovani za evropsko tržište. Među proizvodima su takođe i mase za izravnavanje kao i premazi za zaštitu od algi i plesni, koji su se pojavili u unutrašnjim školskim prostorima usled vlage.

Umetnički mural Svi putevi vode u školu

Rođen u Boljevcu, malom gradu u istočnoj Srbiji sa oko 3.300 stanovnika, Boban je i dalje snažno vezan za svoje rodno mesto i uvek voli da se vraća kući kao 'lokalni patriota'. Boljevac je u javnosti prepoznat i kao turistički interesantno mesto za svetske putnike, avanturiste i ljubitelje prirode, jer se u blizini nalazi Rtanj, jedna od najlepših planina u Srbiji, koju zbog trapezoidnog oblika i 1565 metara visokog šiljatog vrha nazivaju i srpskom piramidom. Kao osnova za oslikavanje pročelja fasade za potrebe murala korišćen je školski grb koji uz decu i knjigu kao simbol znanja uključuje i motiv planine Rtanj, koja svojom šarolikošću navodno inspirira brojne posetioce posebno pozitivnom energijom. I Boban svojom siluetom ima istaknuto mesto u grbu, a sa njim slikarka Marija Savić u ovom divnom ambijentu zaokružuje jedinstvenu poruku ovog dinamičnog umetničkog murala.

U školi u Boljevcu korišćena paleta boja iz porodice JUPOL 

Pored masa za izravnavanje i premaza, JUB je za renoviranje prostora osnovne škole koristio i paletu boja iz porodice JUPOL. Sve JUB boje izrađene su na bazi vode te su prihvatljive za zdravlje i za okolinu, a istovremeno jednostavne za upotrebu i održavanje. Za prvo i osvežavajuće farbanje površina korišćen je JUPOL Plus, a za obilnije farbanje zidova učionice korišćen je visoko perivi JUPOL Gold. Zidovi su zaštićeni od buđi bojom JUPOL Citro, a tvrdokorne mrlje su premazane bojom JUPOL Block. JUPOL Amikol je korišćen za zidove u toaletima i drugim jako opterećenim prostorijama, gde se rado razvijaju bakterije i zidne buđi. Prilikom izrade murala su nijanse boja, pripremljene korišćenjem sistema nijansiranja JUMIX u skladu sa studijom boja, dopunili su DIPI sredstvima za nijansiranje, koji zbog svojih svojstava daju nijansama visok intenzitet.

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za  Vaš objekat je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB d.o.o.; Dositejeva 5; 22310 Šimanovci; T: +381 22 409 999, E: design-studio@jub.rs